Wednesday, March 10, 2010

Header Baru

بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah,
Yang Maha Pengasih, Lagi Maha Penyayang.

Alhamdulillah.. maka dengan ini blog yang saya sayangi ini berwajah baru.

Setelah agak lama bertemankan header blog yang agak skema, maka dengan rasminya header blog ini bertukar kepada style baru yang lebih segar. Header blog ini ditukar bagi memberikan nafas baru kepada blog. Apabila header ditukar, background juga hendaklah fresh untuk tontonan umum. Maka, segala2nya bertukar. Semoga mood blog baru ini memberikan kesan positif terutamanya kepada blog. Bak kata orang, hidup ini perlulah menjalani proses2 penambahbaikan dan transformasi yang lebih hebat.


header lama yang menjadi kenang2an


Header lama yang telah dibuang ini nampak agak berserabut kerana tiada penegasan dalam tulisan. Background gambar di belakang menambahkan lagi keserabutan gambar sunting ini. Dan definisi intrepetasi realiti hati ini tidak dapat diterjemah melalui tulisan2 dalam blog ini. Maka, atas beberapa aspek yang dikaji, maka terhasillah header blog yang baru ini.Header blog yang baru ini berkemungkinan mencetuskan kontroversi kerana gambar latar belakangnya boleh menimbulkan kekeliruan, adakah pemilik blog merupakan seorang lelaki?. Gambar ini diambil ketika program rehlah bersama geng2. Dan gambar ini nampak menarik untuk disunting menggunakan perisian adobe photoshop. Maka, inilah hasilnya.

Tajuk blog yang baru ~Di Atas Sejadah Cinta~ menggantikan "Intrepetasi realiti hati" sememangnya bersesuaian dengan gambar tersebut. Gambar geng2 sedang bersolat jemaah dapat disimbolkan dengan maksud tajuk ~Di Atas Sejadah Cinta~. Walaupun mereka solat tanpa sejadah, tapi itu tidak menghalang mereka untuk menunaikan kewajipan sebagai seorang hamba. Begitu jugalah kita. Walau di mana kita berada, janganlah sesekali lupa dan lalai akan tanggungjawab sebagai seorang muslim. Dan cinta yang hakiki milik ALLAH S.W.T

Maka, lahirkanlah rasa cintamu di atas sejadah cinta..

Semoga penulisan di dalam blog ini lebih matang pada hari2 mendatang..

gambar asal sebelum di'edit'

2 comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin